Chania
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАУчебник по нервни болести - Клинична неврология
Учебник по нервни болести - Клинична неврология

Автор: Под редакция на акад. проф. Екатерина Титянова
Издателство: КОТИ ЕООД
Каталожен №: 41970_TIT_700
ISBN: 978-619-90419-7-0
Категория: Неврология
Година: 2021
Размер: 21 х 27 см.
Корица: Твърда
Страници: 730

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Поръчай
ОПИСАНИЕ

Изданието е посветено на болестите на нервната система и е продължение на учебника по обща неврология. То цели да обезпечи адекватен обем на теоретични и практически познания за диагноза, специфична терапия, поведение, интензивно лечение, профилактика, експертна оценка на трудоспособността и диспансеризация на заболяванията на централната и периферната нервна система.

Придобитите знания са съставна част от изискванията за амбулаторна и специализирана медицинска помощ по нервни болести и са насочени към формиране на практически умения за самостоятелна диагностично-лечебна, консултативна и експертна дейност по неврология.

Учебникът е създаден като интердисциплинарно ръководство, предназначено за студенти по медицина, медицинска рехабилитация и кинезитерапия, общопрактикуващи лекари, специалисти в различни области на медицината, специализанти и докторанти, в чиято задължителна учебна програма са включени дисциплините „Нервни болести“ и „Кинезитерапия при нервни и психични болести“.

Всеки обучаващ се трябва да усвои задължителен обем на теоретични и практически знания, определени като „Минимално изискуемо ниво на компетентност“ (МИНК).
То е включено към всяка глава на учебника.

Ръководството по клинична неврология е богато онагледено с учебни схеми, илюстрации и таблици. В него са отразени съвременните консенсуси за диагностика и поведение при различни неврологични заболявания и гранични с тях болести и синдроми, което го прави полезно помагало в ежедневната клинична практика.

Автори са 34 изтъкнати български специалисти в различни области на медицината – неврология, кардиология, пулмология, нефрология, ангиология, дерматология, обща и пластична хирургия, инфекциозни болести, кинезитерапия, физикална медицина и физиотерапия, вирусология, микробиология и неврофармакология.

Учебникът завършва с преглед на Нобеловите награди в областта на невронауките, които са основа за прогресивното развитие на съвременната неврология.

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки